Report n°3
ENERGY SUN
The right use of the stuffed foods is a great fountain of energy in our Community Valenciana. It is a place where there are a lot of harvest during the whole Summer.
The sun dry of the food depends on the quantity of radiation and the relative humidity of the place.
The fruits must be washed and dried before its definitely dried. The best dried use solar heat and the circulation of the air. This system eliminate the 80 to 90% of its humidity. The time of dried must be between 1 and 3 days. This period can't be interrupted. The solar radiation can't be direct.
Before eating a dried vegetable it must be inmersed in cold water. Some of them can be eaten a short time after being dried. The best temperature to be dried is about 43°.
El buen uso de alimentos es una fuente importante en la Comunidad Valenciana, por ser un lugar donde abundan cosechas de frutos durande el verano.
El secado solar de los alimentos depende de la cantidad de radiación solar y de humedad relativa del lugar.
Las frutas hay que lavarlas y secarlas bien antes de ponerlas a secar. El mejor secado usa el calor solar y la circulatión de aire. Elimina el 80 al 90% de humedad del alimento a secar.
El tiempo de secado depende del alimento, dura entre 1 y 3 días. Este periodo no debe interrumpirse. La radiación solar directa no es aconsejable.
Antes de consumir un vegetal disecado hay que sumergirlo en agua fría hasta que readquiera su tamaño normal y alguminas se pueden consumir directamente secas.
Las temperaturas de secado mas recomendable es de 43°.